Disznótoros Kolbászfesztivál 2015 logó
Disznótoros Kolbászfesztivál 2015 térkép

Disznótoros Kolbászfesztivál 2015

Hozzáadta: Torkos Napok

Kategória: Fesztiválok

Magyar Vasúttörténeti Park
1142 Budapest, Tatai út 95.

Követés

Torkos kedvezmény: -

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel az Eseménnyel

Ha érdeklődni szeretne, akkor töltse ki az alábbi űrlapot, amellyel üzenetet küldhet az esemény szervezőjének.


100% hagyományőrző kolbászfesztivál Budapesten! 2015. őszén ismét Disznótoros Kolbászfesztivál lesz a Vasúttörténeti Parkban.

A 2014. novemberi első rendezvény nagy sikerére való tekintettel, a Disznótoros Kolbászfesztivál 2015. október 16-18-ig ismét megrendezésre kerül a budapesti Vasúttörténeti Parkban.

2014-ben végre sikerült olyan rendezvényt csinálni Budapesten, ami a hamisítatlan vidéki hangulatot hozta el a fővárosba! A Disznótoros Kolbászfesztivál merőben új, 100% hagyományőrző stílusával lepte meg a közönséget. A Vasúttörténeti Parkban valódi hagyományőrzést láthattak, disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatókat, füstölt kolbászokból és disznótoros ételekből pedig hatalmas választékból vásárolhattak a kolbász és a gasztronómia utcákban. Örömmel jelentjük, hogy 2015-ben már két kolbász utca és disznótoros utca is lesz a budapesti „Disznótoros Kolbászfesztivál”-on.

A szervezőgárda az első kolbászfesztiválon rengeteg tapasztalatot gyűjtött és a látogatók visszajelzései alapján 2015-ben rengeteg újdonságot vezet be:

  • A kolbászfesztivál belépőjegyeinek árát lejjebb visszük. A felnőtt belépőjegy ára 2.500 Ft-ról 1.999 Ft-ra mérséklődik, a 4 fős családi jegy ára 5.999 Ft-ra csökken. Közkívánatra bevezetjük a nyugdíjas jegyet, mely a gyerek jegy árával azonos: 1.500 Ft. Ehhez jönnek hozzá a bővülő kedvezmények!
  • A pénteki rendezvénynapra nyugdíjas napot és „kolbászvásár”-t hirdetünk, 999 Ft-os kedvezményes egységárú belépőjeggyel. A kolbászvásáron hatalmas kolbászválasztékból és mindenféle disznótoros finomságokból válogathatnak a pesti népek.
  • Új támogatónk jóvoltából a bejáratoknál üdvözlő italt kapnak ajándékba a látogatók.
  • Bevezetjük az ingyenes „Kolbászfesztivál Busz”-t. A látogatók a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között oda-vissza díjmentesen közlekedhetnek, a rendezvény teljes nyitvatartási ideje alatt folyamatosan. Mostantól nyugodtan kóstolhatnak pálinkát a látogatók. Nem kell majd attól félni, hogy nem tudnak hazajutni a rendezvényről. Továbbra is lesz Taxi droszt és sofőr szolgálat a rendezvény vendégeinek kiszolgálására.
  • A vidékről érkezőkre is gondoltunk: A MÁV-al és a Volánnal szerződést kötöttünk. A vidékről a Disznótoros Kolbászfesztiválra utazók 50%-os utazási kedvezményt vehetnek igénybe. Tennivalójuk csak annyi, hogy a jegypénztáraknál a vonat vagy a busz jegyüket lepecsételtetik.
  • Újdonság lesz a bankjegy automata a Vasúttörténeti Parkban. 2015-től a helyszínen lévő bankjegy automatából lehet majd készpénzt felvenni.
  • 2015-től kolbászgyúró versenyt rendezünk, a közönség igényét követve. Már az első Disznótoros Kolbászfesztiválon több mint száz csapat jelezte részvételi szándékát 2015-re. A kolbászgyúró versenyt vasárnap délelőtt rendezzük a 3.000 nm-es fűtött Orient csarnokban. A kolbászgyúró versenyre a jelentkezéseket e-mailben várjuk ide: iroda(kukac)kolbaszfeszt.hu Szombaton is lesz kolbászgyúró verseny a meghívott vendégek részére, de ennek a részletei maradjon egyenlőre titok.
  • Guiness rekord kísérlet a budapesti „Disznótoros Kolbászfesztivál”-on! A rendezvényen elkészítjük a világ leghosszabb kolbászát, a Tóalmási Húsüzem kolbászkeverékéből.

A belépőjegyet elővételben továbbra is meg lehet vásárolni az ismert országos jegyirodákban, valamint interneten: www.ticketportal.hu

A rendezvény helyszínén a belépőjegyek nem csak készpénzzel vásárolhatók meg, hanem bármilyen bankkártyával, mindhárom fajta SZÉP Kártyával, OTP Cafeteria, Erzsébet és Sodexo Utalványokkal is.

Ismét hatalmas zenei kínálattal várjuk majd a látogatókat. A programkínálat a folklór terén tovább fog bővülni, ezzel tovább erősítve a rendezvény hagyományőrző jellegét. Pénteken az idősebb korosztálynak szeretnénk kedveskedni a „Fásy mulató”-val, szombaton fiatalos fesztiválnapot tartunk a legkedveltebb előadókkal és tribute zenekarokkal. Vasárnap a nosztalgia jegyében lesz összeállítva a zenei kínálat, magyar és külföldi slágerekkel.

Tekintettel a hatalmas rendezvényterületre, nagyobb gondot fogunk fektetni a látogatók informálására arról, hogy a három színpadon mikor milyen fellépők lesznek.

Ingyenes szolgáltatások sora várja a látogatókat a Disznótoros Kolbászfesztiválon: díjmentes parkolás, díjmentes WC és mosdó használat, díjmentes ruhatár, díjmentes utazás a Kolbászfesztivál Busszal, díjmentes egészségügyi ellátás, üdvözlő ital a bejáratoknál.

Rengeteg ingyenes szolgáltatás a családosoknak: népi játszótér, ugráló vár, arcfestés, gyerekfoglalkoztató, népművészeti foglalkoztató, állat simogató, vasútmodell és terepasztal kiállítás, mesés és zenés színpadi programok, táncház, kukorica morzsoló és daráló interaktív kiállítás, stb…

Ingyenes programok felnőtteknek: oldtimer autó és motor kiállítás, veterán traktor és gép bemutatók, vasúti kocsi kiállítás, gőzmozdony kiállítás, fordítókorongozás, tájház múzeum és rengeteg zenei program! (a programok ingyenes igénybevételéhez csupán a Disznótoros Kolbászfesztivál belépőjegyet kell felmutatni)

Vasutas interaktív programok: gőzmozdonyozás, kerti vasú 5 szerelvénnyel, hajtányozás, sínautó és lóvasút. A versenyszellem jegyében a kolbászgyúró csapatok között hajtány versenyt rendezünk.

Ismét 100% hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutató lesz naponta kétszer. A malacokat ismét a 115 éves cséplőgépből kipotyogó szalmán fogják megperzselni a böllérek és a helyszínen felépített Csabai Tájház udvarán fogják elkészíteni a világhírű Csabai Kolbászt és mindenféle egyéb disznóságot.

A 2015-ös Disznótoros Kolbászfesztivál időpontja: okt. 16-18. (péntektől vasárnapig).
Nyitva tartás: pénteken 13:00-22:00-ig, szombaton 09:00-23:00-ig, vasárnap 09:20:00-ig.

Print Friendly, PDF & Email

Komment írása

Válasz

Az e-mail címe nem lesz látható az oldalon. (* kötelezően kitöltendő mezők)

*

torkos napok
Vendéglátóhelyek figyelem!
* nincs kötelezően elvárva a kedvezmény mértéke
* külön-külön is adható az étel és ital kedvezménye
* nem csak a teljes kínálatra adható kedvezmény
* nem csak az étlap szerinti (á la carte) kínálatból adható kedvezmény
* az év nem csak egy napján (Torkos Csütörtök) adható Torkos kedvezmény
* napszakosan és időszakosan is adható kedvezmény

* országos hálózat
* a Torkos Kártya érvényességi ideje alatt bármelyik napon találhatnak maguknak „Torkos kedvezményt” a kártyatulajdonosok
* nincs plusz postaköltség (a megrendelt kártya az ország területén ingyenesen kézbesítésre kerül)
Torkos Napok előnyei!
Ajánljon vendéglátóhelyet!
Ajánlja kedvenc éttermét, vendéglátóhelyét, és mi felkeressük csatlakozási ajánlatunkkal, hogy már Ön is igénybe vehesse torkos kedvezményeiket!
Köszönjük!
Tovább az eszköztárra